maanantai 21. toukokuuta 2012

Jo joutui armas aika

Niin ne opiskelut täällä alkavat olla jo ehtoon puolella pikkuhiljaa. Italiantunneilla ajattelin vielä käydä piipahtamassa, mutta muuten voi sanoa, että tämä opiskelu alkaa olemaan tässä. Jos ei lasketa niitä tenttejä, joita on vielä tulossa... :) Opinnot ovat menneet ihan mutkattomasti siinä mielessä, että kurssien määrä ei päätä huimaa, mutta hankalaa on arvioida mikä olisi ollut hyvä määrä. Jos viime viikkon Human Resource Management kurssia ajattelee, niin sehän vei koko viikon ja voin sanoa, että sai Niemelän tyttö taas opetuksen ryhmätyöskentelystä. Se on täällä, öö, haastavaa usein. Se mikä on itselle itsestäänselvyys, ei olekkaan sitä toiselle ja toisinpäin. Mutta onneksi löysin sellaisia voimia, joilla sain tsempattua itseni toimimaan. Sinäänsä tässä näkee, että ei se minun maailmani ole yhtään sen oikeampi kuin toisenkaan ja jokaisesta voi oppia jotain, olipa se sitten positiivista tai negatiivista. Tosin nyt olen onnellinen, että ryhmätyöt ovat ohi, niin kaikki on enää itsestäni kiinni.

Mutta se niistä, on täällä jotain muutakin tehty. Toissa viikolla järjestettiin vaihto-oppilaille yhteistä tekemistä ja kävimme tuolla järvellä polkemassa sellaisilla polkuveneillä. Muuten meille ei juurikaan mitään yhteistä aktiviteettia ole yliopiston puolesta järjestetty, mutta tämä oli kyllä mukava päivä ja kelikin oli puolellamme. Meille oli myös järjestetty myös grilliruokailu ja mikäs on sen mukavampaa kuin hakea valmiiksi tehtyä ruokaa suoraan grillistä ja hengailla auringon paisteessa. Toimii!

 Polkuveneet tuotiin moottoriveneellä Luganon keskustasta


Singaporelainen ratissa, kuinkahan tässä käy?

Kesä siis tekee kovasti tuloaan ja hyvänä esimerkkinä tässä toimii se, että kaupungissa on jo ehditty vaihtamaan kevätkukat kesäkukkiin. On jotenkin uskomatonta, että täällä panostetaan esimerkiksi puistoissa niin paljon kukkiin, mutta onhan ne kyllä kauniita.


Kevään tuloa omalta parvekkeelta


Maisemia rantaraitilta

Nyt valmistaudun hieman matkailemaan ennen tenttejä. Lauantaina olisi matkakohteena Sardinia ja siellä Cagliari, jossa saan toimia edustusvaimona.Viikon aion siis maata auringossa (toivottavasti löytyy hiekkarantaa lähettyviltä) ja syödä hyvin. Tämän reissun jälkeen käyn pikaisesti pyörähtämässä Luganossa ja todennäköisesti suuntaan sitten Geneveen, samaisiin tehtäviin kuin Sardiniassakin. Tosin ajattelin hieman käydä Ranskan puolella matkaamassa, kun se on siinä lähellä. Kotimatkaakin olen alkanut hieman miettimään ja mahdollisia paikkoja jossa käydä. Tarkoituksena olisi kierellä hieman viinien ja oluiden perässä sekä nähdä jotakin uutta. Saas nähdä onnistuuko..

 



Tässä vielä lopuksi kuva uusimmasta ystävästäni.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti