sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Ensimmäinen päivä Luganossa

Terveisiä kaikille, perillä ollaan!

Eilen illalla saavuin tänne Luganoon pienen säätämisen jälkeen. Asiathan ei mene koskaan niin kuin ne on suunnitellut vaan pientä maustetta luo säätäminen (tästä olisi ehkä Illi pitänyt) ja häärääminen. Alkujaan lento oli myöhässä, mutta sitten joku unohti vielä tuoda matkalaukut kyytiin. Sattuuhan sitä ja tämä "inhimillinen tekninen virhe" viivytti lähtöä. Perille kuitenkin päästiin ja jäin odottelemaan bussia Luganoon.

Harmillista sinäänsä, että tulin tänne ilta-aikaan, koska näkymät jäi vähäiselle. Ihmetystä kuitenkin toi se, kun katselin siinä ikkunasta ulos ja yhtäkkiä mieletön vuori oli siinä vieressä. Mistä ihmeestä se siihen tuli? Niin niitä vuoria siinä alkoi sitten olemaan ympärillä ja totesin, että nyt ollaan Sveitsissä!

Asunto, jossa nyt asun löytyi joulukuun lopulla paikallisen yliopiston nettisivuilta. Hennalle vaan terveisiä, että ei, minua ei odottanut täällä teltta, vaan ihan oikea asunto! USI:n (Universita della Svizzera italiana) kautta pystyi vuokraamaan joko asuntolasta huoneen tai sitten heidän sivuillaan pystyi yksityiset ilmoittamaan omista asunnoistaan. Päätin, että vuokraan asunnon yksityiseltä, syystä jos toisesta. Tosin huomasin jossain vaiheessa, että englannilla ei kannata pelata ollenkaan asuntokyselyissä, koska yhteenkään englanninkieliseen kyselyyn en saanut vastausta.. Mutta heti kun kirjoitti italiaksi niin vastauksia tuli ja mieleiseni asunnon löysin aika helposti.

Omaa tuloani helpotti suunnattomasta kaverin kaveri, joka asuu täällä Luganossa. Kyselin häneltä etukäteen neuvoja esim. asuntoa etsiessä ja eilen sain kyydin tänne asunnolle, tulkkausta ja veivät kaiken lisäksi vielä syömään. Tosin pienen kielimuurin takia menin sotkemaan vuokranantajan kanssa hieman asioita, koska hänhän ei puhu kuin italiaa, luonnollisesti. Soitin hänelle ja siellä se luurin toisessa päässä vaan selitti minkä ehti. Yritin siinä sitten sopertaa yksittäisillä sanoilla, että olen tulossa ja soitan kun olen asunnon edessä. Ei mennyt ihan kuin Strömsöössä, vuokranantaja oli tullut hakemaan minua myös asemalta, kun kaverini soitti hänelle, että tässä ollaan talon edessä.. Ups, ei auttanut kun pyydellä anteeksi.. :D

Vuokranantaja selitti kyllä hirmuisesti ja en olisi varmaa paljoakaan ymmärtänyt, jos ei kavereita olisi ollut mukana. Tässä tuli siis ensimmäinen opetus siitä, että miten äkkiä sitä on avuton kun ei hajuakaan mistä puhutaan, mutta puhutaan kuitenkin. Saas nähdä mitä tässä ehtii vielä säveltämään noiden vuokranantajien kanssa, jos ei muuta niin ainakin hyvää kielikylpyä!

Huoneita tässä asunnossa on kolme ja kämppiksinä minulla on iranilainen Masha ja venäläinen, joka on lomailemassa tällä hetkellä kotonaan (toisin sanoen, ei vielä mitään hajua). Asunto on siisti ja vuokranantajat ovatkin laittaneet yhteisiin tiloihin muun muassa siivoussäännöt, ilmeisemmin jossain vaiheessa ollut ongelmia puhtauden kanssa. Omassa huoneessa saakin sitten olla kuin ellun kana, tiedä miksi tuo imuri oli tuotu tähän mun huoneeseen?

Kävin päivällä kiertelemässä tässä lähimaastossa. Täytyy sanoa, että Luganon järvi on ihan vieressä ja on kyllä aikamoiset maisemat! Sitten kun osasi oikeaan suuntaan katsoa, niin kyllä taisi jotkut laskettelurinteet tuolla vähän matkan päässä paistatella. Siis näitä vuoria on ihan mielettömästi ja tosi nopeasti alkaa nousta tiet ylöspäin, itsehän asun kuulema "downtownissa"..

Tässä on näkymä parvekkeeltani. Taloja on tiiviisti tässä ympärillä, mutta kyllä tuolla joku kumpu takana pilkistää. Täällä alkaa hämärtymään siinä puoli kuuden maissa, että kuvan ottamiseen ei ollut äsken aivan otollisin hetki, mutta ehkäpä noita kuvia ehtii tässä vielä räpsimään.

Huomenna aamulla suuntaan jo kielikurssille ja tutustuu uusiin ihmisiin, joilla on pallo ehkä yhtä hukassa kun mullakin. Laitan siis kuulumisia tulemaan jahka kiireiltäni (mikä??) ehdin ja lupaan harrastaa valokuvausta enemmän (päätin ristiä kameran Maunoksi), niin saa laitettua maisemia enemmänkin täältä suunnalta. Viimeisenä tässä haluaisin muistuttaa, että en ole matkassa yksin, vaan minulla on onneksi matkakumppani (Maunon lisäksi!!). Kuva on otettu Jyväskylässä, mutta ensimmäisenä se rinkasta vastaan tuli, kun tavaroita laitoin tänään kaappiin...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti