maanantai 20. helmikuuta 2012

Maassa maan tavalla

Ciao!
 Edellisestä viestistä on jo jonkin aikaa. Jotenkin tämä aika alkaa täälläkin vain pikku hiljaa menemään etiäpäin ja varsinkin muutamat edelliset päivät ovat olleet ohjelmaa täynnä. Kahden viikon kielikurssista on nyt selvitty, joten ensimmäiset opintopisteet hankittu. Olen ajatellut jatkaa italian opintoja, joten jatkossa kerran viikossa käyn 1,5 tuntia luennoilla istumassa. Muutenkin tässä on joutunut viime aikoina miettimään mitä kursseja haluaisi käydä ja tarjontaa täällä on kyllä ihan kiitettävästi. Normaalisti yliopistolla seurataan valmiiksi tehtyä opintosuunnitelmaa, jossa ei tarvitse opiskelijoiden miettiä itse lainkaan mille kursseille menisi. Meillä Erasmus opiskelijoilla on taas siitä mielenkiintoinen asema, että voimme valita kursseja eri tiedekunnista.

Torstaista lähtien meillä on ollut täällä "ohjattua" toimintaa kun kaikkien vaihtareiden pitäisi olla jo paikan päällä. Ohjelmassa on ollut elokuvailtaa, yhdessä hengailua ja ehkä tähän mennessä kaikista suurimmat karnevaalit, joissa olen koskaan ollut. Karnevaalit järjestettiin Bellinzonassa ja ne kestävät melkein viikon, jolloin ihmiset pukeutuvat mitä uskomattomimpiin asuihin. Jos oikein ymmärsin, karnevaaleja järjestetään 5-7 viikkoa ennen pääsiäistä, jolloin saa juhlia oikein kunnolla ja karnevaalien jälkeen aloitetaan valmistautuminen pääsiäiseen hiljentymällä. Tarkempaa tietoa karnvaalien historiasta ei nyt valitettavasti ole antaa, mutta ympäri maan niitä järjestetään ja nimenomaan pukeutuminen on suuressa osassa. Lauantaina kun olimme paikan päällä, ohjelmassa oli muun muassa parhaan orkesterin valinta. Oli hienon näköistä, kun kunnon pumppu jamitteli asuissaan ja ihmiset ympärillä tanssi.








Olen myös ehtinyt jo kerran käydä paikallisissa salibandytreeneissä ja teki ihan hyvää käydä vähän juoksentelemassa enrgiaansa. Naisten joukkueen löysin Mendrision kaupungista ja he pelaavat ehkä Suomen mittapuulla 3. tai 4. divaria. Sinäänsä pelaaminen oli helppoa, koska kaikki harjoitteet mitä tehtiin oli aika simppeleitä. Jos vertaa Suomen tasoon, liikettä oli kyllä koko ajan, mutta esimerkiksi mailatekniikka kaipaisi ehkä "hieman" vielä treenaamista. Harjoitukset pidettiin melkeinpä samanlaisissa olosuhteissa mitä Jyväskylässä on totuttu, joten pieni kenttä ei minulle tuottanut kovinkaan suurta ongelmaa. Seuraavaksi olisikin tarkoitus hankkia maila täältä jostakin mistä löydän ja yrittää treenata vielä vähäsen ennen Suomessa olevia karsintapelejä (eikö vaan O2:n naiset?!?!). Saattaa siis olla, että tulen Suomessa piipahtamaan muutaman viikon päästä, kuka sitä nyt hyvät pelit haluaisi jättää välistä??!

Tällä viikolla ohjelmassa olisi Alppien korkkausta ja viikonlopuksi pitäisi jotakin kehitellä. Täällä kun ei tapahdu sunnuntaisin juurikaan mitään eikä mikään paikkakaan ole auki. Viime sunnuntaina kävimme Mendrisiossa suuressa outletissä, Foxtownissa. Siellä päivä hyvin vierähti ja muutama täsmäisku tuli tehtyä. Ihan kun en olisi siitä kerrasta saanut tarpeeksi, menin sitten myöskin toisen kerran käymään siellä torstaina ostamaan lasketteluhousut. Että kaikkea sitä täällä tulee osteltua... :D

Muutenkaan ei pitäisi olla säiden puolesta valitettavaa. Ensi viikolle on luvattu jopa +23 astetta perjantaille, mutta tais Jyväskyläänkin luvata jotain +1. Että nautitaan nyt helteistä ja ei muuta kun pandarusketusta hakemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti