torstai 22. maaliskuuta 2012

Good Feeling

Vai niin se aika on kulunut. Edellinen kirjoitus melkein kuukausi sitten, mikä tarkoittaa sitä, että aika on mennyt täällä nopeaan. Onhan tässä tullut yhtä jos toistakin tehtyä. Taisin jäädä viimeksi siihen, kun olin lähdössä Suomeen juoksentelemaan säbäpallon perään...

Pelit tuli siis pelattua ja yritin vielä saada vähän lisäaikaa Suomen ololleni, mutta onneksi Finnarin "nopeahko" asiakaspalvelu palautti maanpinnalle ja sinivalkoisille siiville suunnitelmien mukaan. Tyydyin kohtalooni ja jo seuraavana viikonloppuna itkin karvaita kyyneleitä, oi miksi minulle kävi näin? Sain seurata facebookin avulla (Kiitos Margelle ja Hennalle!) kutkuttavan jännittäviä otteluita ja lopputuloksena kannuhan nostettiin Ampparikuningattarien toimesta yläilmoihin. Hyvin tehty tytöt!! :D Koska suuttumuksen määrä omaan tilaani oli mitä korkein, päätin lähteä harjoittelemaan tulevaa kautta varten ja vetää kunnon lenkin. Pukeuduin asiaankuuluvasti ja lähdin kirmailemaan intoa täynnä. Askel oli erittäin kevyt, voisin kuvailla jopa liitävä. Sitten tuli hiki, ahdistus, mitä näitä nyt on. Kaiken kruunasi lämpömittari joka kertoi minun pukeutumiseni olevan enemmänkin Suomen ilmastoon sopiva, koska punaiset valot näyttivät +19 ° ja fleece sanoi päälläni, että voit jättää ensi kerralla minut kotiin. Selvä.

Koulua tässä olen parhaani mukaan yrittänyt käydä ja kurssit ovat vaihtelevia. Käyn yhden yrittäjyyden kurssin (Entrepreneurship: Theory and Practice), johon mielenkiinnon tuo melkein joka kerta vierailevat luennoitsijat. Paljon tähän kurssiin kuuluu ryhmätöitä, jossa yllättäen pitää tehdä liiketoimintasuunitelma.. Kurssin vetäjä pitää myös toista kurssia (Management of Small and Medium Enterprises) jossa myös täytyy tehdä liiketoimintasuunnitelma. Vähän samaa asiaa siis, mutta näistä toisaalta ei tarvitse tehdä tenttejä vaan keskittyä enemmänkin ryhmätöihin.

Ehkä paras kurssi tähän mennessä on ollut Banking Strategies, jossa käydään läpi pankkien toimintastrategioita ja pankkien palveluita laajalla skaalalla. Luennoitsijalla on ilmeisemmin pitkä työkokemus ko. alalta ja pidän hänen tavastaan käydä asioita läpi. Jännitystä sain tällä viikolla, kun tentien aikataulut ilmestyivät ja tässä kurssissa tehdään suullinen tentti ja voin sanoa, että ei hajuakaan kuinka se toimii. 

Yksi kurssi vielä odottelee alkuaan, Human Resources Management. Siinä ainakin ennakkotietojen mukaan saa tehdä paljon taustatyötä. Joka kerralle on luettavana kappale luennoitsija kirjasta (tietenkin, siellähän ne parhaat tiedot löytyvät) sekä "suositeltavaa" lukemista artikkeleiden muodossa. Saas nähdä kuinka tytön käy, syteen tai saveen niin ainakin on kokeiltu. 


Näistä jokainen kurssi on 3 ECTS arvoinen, joten tämän mukaan pisteitä tulisi 12, mutta päälle tulee vielä italiankielen opinnot sekä arvon vielä, että ottaisinko yhden rahoituksen kurssin. Opintoja joudun tekemään vielä Jyväskyläänkin, joten olen tässä viime päivinä yrittänyt jopa tehdä sinne suuntaan sitten liiketoimintasuunnitelmia.. Mutta kai tästä jotain voi oppia?! 


Päivät täällä ovat menneet nopeaan ja olen parhaani mukaan yrittänyt jotain liikuntaakin harrastaa, joka nyt viime aikoina on ollut lähinnä salibandya tai laskettelua. Kävin kokeilemassa viime viikolla Laaxin rinteet ja oli mukavaa! :) Ajomatkaa tästä tuli muutama tunti ja rinteitä kyllä riitti laskettavaksi pitemmäksikin aikaa. Tähän mennessä korkein huippu tuli käytyä katsomassa 3000 m ja tietenkin siitä piti ottaa kuva, mutta valitettavasti kuvaan tuli joku random kaveri, pahoittelut siitä.


Keli helli taas laskijoita ja tällä kertaa olin varustautunut aurinkorasvalla( Turvapäällikölle terveisiä), mutta omat kertoimet jäivät kavereiden varjoon, jotka pistelivät poskilleen 50 suojakerrointa. Tartteeko sen oikeesti olla niin korkea?! 

Seuraava reissu odottelee ensi viikolla kun saan tänne mieluisan kaverin käymään. Puuppola Suksen henkilökunnasta Ilkka Helenius tulee testaamaan pajan uusimmat sukset ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin mukana hänellä on todennäköisesti myös parit muut välineet. PuSu on laittanut haisemaan sen verran, että välinettä on koko ajan prässissä ja valmiita vermeitä voi  käydä katselemassa esimerkiksi täältä

Lisää kuulumisia taas kun otan aikaa tänne kirjoittamiseen. Siihen asti voikaa hyvin ja pitäkää toisitanne huolta!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti